Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice

Articole

Infiintare firma in Iasi

Infiintare firma in Iasi

Alegerea orasului si a judetului in care compania va functiona este foarte importanta din mai multe motive, printre care beneficiile oferite de autoritatile locale si pregatirea fortei de munca pot varia de la judet la judet.

In nordul-estul tarii, judetul Iasi care are ca municipiu orasul Iasi este unul dintre cele mai importante noduri comerciale cu tarile vecine, in timp ce orasul Iasi este unul dintre cele mai dezvoltate orase din aceasta parte a tarii.

Daca doriti sa infiintati o firma in Iasi, agentii nostri va stau la dispozitie cu informatii relevante despre tipurile de societati pe care le puteti inmatricula si cu asistenta personalizata in ceea ce priveste infiintarea firmei.

Cel mai rapid mod de a infiinta o firma este prin intermediul platformei noastra online – LaRegistru.  

Ce tipuri de firme pot fi infiintate in Iasi?

Oamenii de afaceri pot infiinta, printre altele, micro-firme sau intreprinderi mici si mijlocii in Iasi, cele din urma fiind des intalnite aici.

Indiferent de tipul si de marimea firmei, aceasta poate fi organizata ca:

 • persoana fizica autorizata (PFA) sau intreprindere individuala (II) sau de familie pretabile pentru micro-firme;
 • societati pe actiuni (SA) sau societati cu raspundere limitata care sunt pretabile pentru intreprinderi mici si mijlocii;
 • societati in nume colectiv (SNC) sau in comandita simpla (SCS) care nu sunt des intalnite, insa sunt pretabile pentru firme mici cu cel putin doi asociati;
 • filiale si sucursale care sunt principalele forme de organizare pentru companiile care vor sa se dezvolte si sa se extinda in Iasi.

Consultnatii nostri specializati in infiintare de firme in orase din intreaga tara va pot oferi mai multe informatii despre diversele tipuri de societati si va pot ajuta sa faceti alegerea potrivita pentru deschiderea unei afaceri in Iasi.

Documentele de care aveti nevoie pentru deschiderea unei firme in Iasi

In functie de tipul de societate ales, va trebui sa pregatiti anumite documente necesare la deschiderea unei afaceri in Iasi. Daca in cazul infiintarii unui PFA sau a unei intreprinderi individuale trebuie sa completati o cerere si sa o inregistrati la Registrul Comertului in Iasi, in cazul unul SRL sau SA, lista de documente este mai extinsa si presupune:

 • Actul Constitutiv al firmei care trebuie sa contina informatii complete despre viitoarea afacere;
 • informatii despre fiecare actionar sau asociat in parte (documentele de identitate vor fi necesare);
 • informatii despre capitalul social al firmei, care va fi prezentat sub forma unui extras de cont;
 • o declaratie pe propria raspundere prin care unul sau mai multi asociati isi asuma rolul/rolurile in cadrul firmei.

Agentii nostri din Iasi va vor ajuta cu redactarea si autentificarea Actului Constitutiv, precum si cu pregatirea altor documente necesare infiintarii oricarui tip de societate in acest oras.

Care sunt pasii necesari pentru infiintarea unei firme in Iasi?

Pentru a deschide o firma in Iasi, va trebui sa urmati urmatorii pasi:

 • sa rezervati un nume unic la Registrul Comertului in Iasi;
 • sa deschideti un cont bancar unde va fi depus capitalul social al firmei;
 • sa gasiti un sediu social pentru firma;
 • sa redactati documentele constitutive ale firmei care vor contine in mod obligatoriu obiectul de activitate al acesteia.

Odata indeplinite aceste formalitati, documentele trebuie depuse la Registrul Comertului in Iasi.

Servicii de infiintare de firma oferite de specialistii nostri din Iasi

Deschiderea unei afaceri in Iasi poate fi simplificata cu ajutorul agentilor nostri care se pot ocupa de urmatoarele:

 • redactarea si autentificarea Actului Constitutiv al societatii;
 • alegerea obiectului de activitate corespunzator codului CAEN;
 • servicii de gazduire de sediu social in Iasi;
 • deschiderea contului bancar la o banca agreata de client;
 • servicii de consultanta.

Pentru anumite proceduri legate de infiintarea unei firme in Iasi, specialistii nostri vor avea nevoie de o imputernicire.

Iasiul este unul dintre cele mai bogate orase romanesti din punct de vedere cultural, de aceea cei care vor sa dezvolte afaceri aici se pot orienta catre domeniul ospitalitatii.

Iasiul este al doilea cel mai populat oras dupa Bucuresti, prin urmare deschiderea unei afaceri in industria comertului poate fi o idee foarte buna pentru cei ce vor sa vina aici.

Procedura de inmatriculare a unei firme la Registrul Comertului poate fi simplificata substantial daca va hotarati sa folositi serviciile noastre de infiintare de firma in Iasi. Va rugam sa ne contactati daca aveti nevoie de mai informatii legate de serviciile noastre si de ajutor pentru a deschide o afacere in Iasi sau alt oras de pe teritoriul Romaniei.