Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice

Articole

Infiintare firma in Cluj

Infiintare firma in Cluj

Oamenii de afaceri care vor sa infiinteze firme in Romania pot alege unul dintre cele mai dinamice orase ale tarii, si anume Cluj-Napoca. De cativa ani, Clujul a devenit cel mai apreciat oras din tara in ceea ce priveste mediul de afaceri si posibilitatile oferite tuturor celor care vor sa isi deschida propriile afaceri aici.

Cu o vasta experienta in infiintarea de firme in Romania, agentii nostri sunt totdeauna la curent cu legislatia in materie si va pot ajuta sa inmatriculati orice tip de firma in orase importante precum Bucuresti, Timisoara si, bineinteles, Cluj.

Va invitam sa va infiintati firma online prin intermediul platformei noastre – LaRegistru.

Tipuri de societati ce pot fi infiintate in Cluj

Conform Legii Comertului, atat oamenii de afaceri romani cat si straini sunt bineveniti in Romania si pot infiinta diverse tipuri de fime. Printre acestea se numara:

 • personalele fizice autorizate sau PFA-urile care beneficiaza de multe avantaje fiscale si care sunt des intalnite in Cluj;
 • intreprinderile individuale si familiale care stau la baza micilor afaceri de familie;
 • societatile cu raspundere limitata, sau SRL-urile, cel des intalnit tip de firma in Romania;
 • SRL-D, sau societatea cu raspundere limitata debutant si care este foarte raspandita in Cluj.

Oamenii de afaceri pot infiinta si alte tipuri de firme in Romania, insa acelea sunt mai putin utilizate. Printre acestea se numara societatile pe actiuni (SA) si societatile in nume colectiv (SNC).

Va puteti baza pe noi pentru infiintarea oricarui tip de firma, inclusiv societati pe actiuni si in nume colectiv in Cluj-Napoca.

Documente necesare pentru infiintarea de firme in Cluj

Din punct de vedere juridic, SRL-ul este cea mai utilizata forma de afacere in Cluj, deoarece cele mai multe firme din acest oras sunt de marime mica si medie. SRL-ul presupune depunerea unui capital social minim de 200 RON, de aceea un cont bancar trebuie deschis mai intai. De asemenea, trebuie stabilit obiectul de activitate al firmei. Acesta trebuie sa se regaseasca in documentele constitutive ale firmei.

Pentru infiintarea unui SRL in Cluj, o persoana ar trebui sa completeze urmatorii pasi:

 1. pregatirea tuturor documentelor pentru inmatricularea firmei la Registrul Comertului din Cluj-Napoca;
 2. rezervarea unui nume pentru firma ce va activa in Cluj (aceasta rezervare se face online);
 3. depunerea documentelor de infiintare si completarea cererilor eliberate de Registrul Comertului;
 4. obtinerea Certificatului de Inregistrare a firmei si obtinerea numarului de inregistrare la Registrul Comercial din Cluj-Napoca.

Infiitarea unei firme in Cluj presupune redactarea si autentificarea Actului Constitutiv de catre un avocat, respectiv un notar. Specialistii nostri va pot ajuta cu aceste servicii in Cluj.

Odata obtinut numarul de inregistrare, se poate depune cererea la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) – sediul teritorial din Cluj-Napoca. Aceasta se poate depune online.

Cei care doresc sa porneasca o afacere mica si se gandesc la infiintarea unui PFA, vor trebui doar sa completeze cererea si anexele emise de Registrul Comertului din Cluj si sa depuna o declaratie pe propria raspundere legata de calitatile necesare pentru a-si indeplini functia.

De ce sa deschizi o firma in Cluj?

In ultimii ani, Clujul s-a dezvoltat foarte mult datorita multinationalelor din domeniul IT care au deschis filiale aici. Industria IT nu este singura care s-a dezvoltat, Clujul atragand si foarte multi turisti straini, astfel incat industria ospitaliera a devenit una dintre cele mai atractive sectoare economice din acest oras.

Daca doriti sa deschideti o afacere in Cluj, puteti alege una dintre sectoarele de mai sus, insa puteti infiinta si firme in domenii precum comertul electronic, servicii si industria financiara.

Agentii nostri din Cluj va pot asigura consultanta personalizata indiferent de tipul de firma pe care doriti sa o infiintati.

Va putem ajuta sa va inregistrati firma din Cluj in scopuri EORI.

Servicii de infiintare firma in Cluj

Agentii nostri din Cluj va stau la dispozitie cu urmatoarele servicii, indiferent de tipul de societate ales pentru infiintare:

 • gazduire de sediu social;
 • redactare si autentificare ale documentelor necesare inmatricularii firmei;
 • deschiderea contului bancar aferent societatii;
 • depunderea documentatiei la Registrul Comertului din Cluj;
 • obtinerea numarului de identificare fiscala la ANAF;
 • consultanta pentru afacerea dumneavoastra.

Clujul este unul dintre cele mai dezvoltate orase din Romania si se remarca prin faptul ca in ultimii ani a atras foarte multe companii multinationale din domeniul IT. De asemenea, industria IT a transformat Clujul in Silicon  Valley-ul Romaniei.

Pentru ajutor specializat in a deschide o firma in Cluj, va rugam sa ne contactati.