Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice

Articole

Infiintare firma in Bucuresti

Infiintare firma in Bucuresti

De Vlad Cuc, expert in infiintarea de firme

Bucurestiul nu este doar capitala tarii, este si cel mai important centru de afaceri din Romania. Impreuna cu judetul Ilfov, Bucurestiul are cea mai mare contributie la Produsul Intern Brut (PIB) al tarii, asadar nu este de mirare ca multi oameni de afaceri aleg acest oras pentru a infiinta diferite tipuri de societati.

Antreprenorii sunt nevoiti sa urmeze mai multi pasi pentru infiintare firma in Bucuresti. Pasii pot fi diferiti in functie de tipul de companie ales, insa pentru unele tipuri, etapele principale raman aceleasi.

Daca doriti sa infiintati o firma cat mai rapid o puteti face prin intermediul platformei noastre online – LaRegistru.

Specialistii nostri va pot oferi servicii dedicate, in functie de tipul de companie ales. Va stam la dispozitie cu servicii de infiintare firma in Bucuresti, precum si in alte orase ale tarii.

 Informatii Importante 
  Etape in infiintarea firmei

Rezervare denumire comerciala, pregatirea si depunerea documentelor la Registrul Comertului din Bucuresti, ingregistrare in scopuri fiscale si de TVA la ANAF Bucuresti.

Disponibilitate serviciu de gazduire sediu social in Bucuresti (DA/NU)

DA

Durata inregistrare firma (aprox.)

 Aprox. o  saptamana
Servicii inmatriculare firma in Bucuresti  (DA/NU)

DA, inclusiv online

Servicii inmatriculare firma pe sectoare (DA/NU)DA
Tipuri de societati populare 

SRL, SRL-D, intreprindere individuala (II), PFA

Posibilitate infiintare firma online (DA/NU)

DA

Scutiri de taxe si impozite pentru firme (DA/NU)DA, in sectoarele IT si constructii
Disponibilitate servicii de contabilitate (DA/NU)DA
 Alte servicii disponibilie in Bucuresti Modificari acte constitutive, deschidere punct de lucru, infiintare sucursale si filiale.

Infiintare firma in toate sectoarele din Bucuresti

Agentii nostri ofera servicii de infiintare de firme in toate sectoarele din capitala:

  • Sector 1 – va putem ajuta sa va infiintati firma in sectorul 1 din Bucuresti si va putem oferi si servicii de gazduire sediu social;
  • Sector 2 – daca sunteti interesat de infiintare firma in sectorul 2 din Bucuresti, echipa noastra de agenti va sta la dispozitie;   
  • Sector 3 – specialistii nostri in infiintarea de firme in sectorul 3 va pot ajuta;   
  • Sector 4 – persoanele care doresc sa-si infiinteze firma in sectorul 4 al capitalei pot beneficia de ajutorul nostru care ofera si servicii de gazduire sediu social in Bucuresti;  
  • Sector 5 – agentii nostri se pot ocupa de procesul de infiintare a unei firme in sectorul 5 din Bucuresti si va pot oferi si un sediu social pentru firma dvs.;  
  • Sector 6 – agentii nostri specializati in infiintarea de firme in sectorul 6 va pot ajuta sa va deschideti cat mai rapid firma.

Iti stam la dispozitie cu servicii de infiintare fima in Bucuresti in orice sector ai nevoie.

Servicii personalizate de infiintare firma in Bucuresti

Agentii nostri din Bucuresti va stau la dispozitie servicii de infiintare firma construite pe baza identificarii nevoilor dumneavoastra. Astfel, va puteti baza pe noi pentru:

  • servicii de gazduire de sediu social menite sa reduca costurile aferente sediului social care in Bucuresti poate duce la chirii ridicate;
  • servicii de redactare si autentificare ale documentelor necesare inmatricularii tipului de societate ales;
  • deschiderea contului bancar al societatii, astfel incat sa nu pierdeti timp cu aceasta etapa;
  • depunderea tuturor documentelor la Registrul Comertului din Bucuresti in timp util;
  • obtinerea numarului de identificare fiscala la ANAF, precum si inregistrare in scopuri de TVA.

Cei care doresc sa intreprinda activitati in domeniul import-export, pot beneficia de ajutorul nostru in obtinerea de coduri EORI pentru usurarea operatiunilor intra-comunitare.

De asemenea, daca aveti nevoie de ajutorul nostru pentru alte servicii decat cele mentionate mai sus, va stam la dispozitie. Agentii nostri va pot raspunde la toate intrebarile legate de infiintarea unei firme in Bucuresti.

Daca aveti nevoie de alte servicii, va putem ajuta cu inmatricularea unei firme si servicii de contabilitate in Cluj-Napoca.

Deschiderea unei afaceri in Bucuresti

Bucuresti este orasul din Romania preferat de cei mai multi antreprenori care sunt interesati de infiintare SRL, sau doresc sa deschida un alt tip de companie. Etapele infiintarii unei firme prespun mai multe drumuri la autoritatile publice dar si pregatirea unui set specific de documente, in conformitate cu prevederile in vigoare.

Inregistrarea firmei la Oficiul National al Registrului Comertului poate parea un proces indelungat si foarte specific. Acesta este motivul principal pentru care specialistii in infiintari firme ofera servicii personalizate pentru investitori, in functie de tipul de companie ales, sectorul in care doresc sa deschida compania dar si domeniul de activitate (ce poate atrage dupa sine nevoia de a aplica pentru alte tipuri de licente, ulterior inregistrarii la ONRC).

Tipuri de societati populare in Bucuresti

Unul dintre principalele avantaje ale infiintarii unei firme in Bucuresti este ca antreprenorii au la dispozitie diferite tipuri de societati dintre care pot alege, astfel incat atat intreprinderile mici cat si cele mijlocii sau mari au un loc pe piata afacerilor in capitala.

Cel mai des intalnite tipuri de societati in Bucuresti sunt:

  • societatea cu raspundere limitata, sau SRL-ul, cel des intalnit tip de firma in Romania, dar si in Bucuresti;
  • SRL-D sau societatea cu raspundere limitata debutant care este primul pas catre un SRL;
  • personalele fizice autorizate sau PFA-urile care beneficiaza de multe avantaje fiscale;
  • intreprinderile individuale (II) si familiale care stau la baza micilor afaceri de familie.

De asemenea, cei care doresc sa deruleze afaceri mai mari, pot infiinta o societate pe actiuni (SA) in Bucuresti. Specialistii nostri va pot ajuta cu inmatricularea oricarui tip de firma in Bucuresti. De asemenea, venim in sprijinul antreprenorilor si cu alte servicii, printre care cele de gazduire a sediului social si cele de contabilitate in Bucuresti.

Etape pentru infiintare firma in Bucuresti

Etapele pentru inregistrarea unei firme in Bucuresti sunt urmatoarele:

  • alegerea numelui: sunt necesare cel putin trei nume originale pentru noua companie, ele se depun la ONRC;
  • obiectul de activitate: codurile CAEN pentru activitatile principale si secundare ale firmei se aleg in prealabil;
  • alegerea formei juridice: SRL, SRL-D, PFA, sunt exemple de tipuri de companii ce pot fi infiintate in Bucuresti;
  • actul constitutiv: documentul care certifica infiintarea companiei, numele, domeniul de activitate, actionarii, sediul social, capital social, etc.
  • inregistrarea: inmatricularea companiei se realizeaza la ONRC, iar in momentul in care procesul este incheiat se elibereaza CIF si certificat constataor.

Echipa noastra va poate ajuta atat cu infiintarea unei firme in Bucuresti cat si cu alte servicii conexe, precum gazduire sediu social. De asemenea, va punem la dispozitie servicii pentru companiile deja inregistrare, ce tin de schimbari administrative: schimbare administrator, schimbare sediu social, adaugare coduri CAEN, etc.

Mai jos, am pregatit o schema cu procedura de infiintare a unei firme in Bucuresti:

Infiintarea-unei-firme-in-Bucuresti-in-5-pasi-compressor

Rezervarea unui nume la infiintarea unei firme in Bucuresti

Dupa alegerea tipului de societate sub care va functiona firma, alegerea si rezervarea unui nume pentru aceasta va fi primul pas din procedura de infiintare a acesteia. Este permisa alegerea a trei nume, care vor fi verificate, dintre acestea putand fi ales cel dorit de catre antreprenor.

Recent, Registrul Comertului a renuntat la taxa pentru rezervarea numelor comerciale pentru societati, simplificand astfel procedura de obtinere a acestuia, si reducand costurile legate de infiintarea unei firme in Bucuresti.

Alegerea obiectului de activitate al societatii

Unul dintre pasii care trebuie urmariti inainte de inceperea propriu-zisa a inmatricularii firmei in Bucuresti este alegerea obiectului de activitate al acesteia. Astfel, societatea va avea un singur obiect de activitate principal, insa poate avea mai multe obiecte secundare.

Stabilirea obiectului de activitate se face prin alegerea codului din nomenclatorul CAEN (Clasificarea Activitatilor Economice Nationale).

Indiferent ca optati pentru infiintarea unui SRL sau a unui PFA in Bucuresti, va stam la dispozitie cu informatii utile si ajutor in alegerea codului CAEN corespunzator activitatii firmei dumneavoastra.

Va stam la dispozitie si cu servicii de infiintare firma in alte orase apropriate de Bucuresti precum Ploiesti.

Stabilirea unui sediu social pentru firma

Al doilea pas care va marca procedura de infiintare a unei firme in Bucuresti este gasirea unui sediu social. Este destul de usor de gasit un spatiu care poate fi folosit ca sediu social pentru o firma in orasul cu cele mai multe cladiri de birouri, insa si costurile vor fi pe masura.

Este bine de stiut ca sediul social al unei societati poate fi obtinut si prin servicii de gazduire a acestuia in Bucuresti. Acest serviciu presupune folosirea unei adrese oferita de un birou sau firma de avocatura, conform legii. De asemenea, alegerea serviciului de gazduire a sediului social in Bucuresti este avantajoasa din mai multe puncte de vedere, printre care costurile reduse si documentele necesare la depunerea dosarului de inmatriculare, fiind nevoie doar de contractul de asistenta juridica.

Specialistii nostri din Bucuresti va pun la dispozitie servicii complete de infiintare firme in Bucuresti, indiferent de tipul de societate ales. De asemenea, acestea pot fi insotite si de alte servicii, in functie de nevoile dumneavoastra.

Deschiderea unui cont bancar si depunerea capitalului social

Desi nu toate tipurile de societati au nevoie de un capital social minim, deschiderea unui cont bancar in care va fi depusa suma de bani ce va servi drept capital social este obligatorie. Detinerea unui cont bancar va trebui dovedita printr-un extras de cont in timpul procedurii de infiintare a firmei in Bucuresti.

Specialistii nostri va pot ajuta cu deschiderea unui cont bancar in functie de tipul de societate ales, astfel incat sa usureze intregul proces de infiintare a firmei.

Pregatirea documentelor necesare inmatricularii unei firme in Bucuresti

Cea mai importanta etapa a infiintarii unei firme in Bucuresi este, cu siguranta, pregatirea documentelor necesare la crearea dosarului de inmatriculare care trebuie depus la Registrul Comertului. Acesta trebuie sa continta:

  1. certificatul de rezervare al numelui firmei, obtinut intr-o etapa anterioara pregatirii dosarului;
  2. dovada sediului social care se va face prin diverse documente in functie de spatiul ales;
  3. dovada depunerii capitalului social care se va face printr-un extras de cont obtinut de la banca ;
  4. declaratia pe proprie raspundere prin care actionarul sau asociatul isi asuma aceasta calitate in firma;
  5. actul constitutiv al firmei in cazul infiintarii unui SRL, a unui SA sau altui tip de societate (mai putin PFA);
  6. cererea de inmatriculare in format standard eliberata de Registrul Comertului din Bucuresti;
  7. dovada platii taxei pentru inmatriculare a firmei care se plateste direct la ghiseul Registrului Comertului.

Cel mai important aspect la infiintarea unei firme in Bucuresti este redactarea actului constitutiv al societatii care trebuie sa contina anumite elemente. Printre acestea, numele tuturor asociatilor sau actionarilor in firma, domeniul principal, cat si cele secundare, de activitate al firmei (acestea vor fi stabilite conform codurilor CAEN), precum si alte informatii despre firma.

Puteti avea in vedere si faptul ca o firma poate fi inmatriculata cu ajutorul consultantilor nostri printr-o imputernicire. Astfel, veti beneficia de firma dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil. Asadar, daca sunteti in cautare de servicii de infiintare firma in Bucuresti, nu ezitati sa luati legatura cu noi.

Mutarea unei firme din alt oras in Bucuresti

Cei care vor sa isi extinda afacerile sau, pur si simplu, sa isi mute firmele din orase mai mici in altele mai mari cum este Bucurestiul se pot baza pe specialistii nostri. Acestia pot deschide puncte de lucru in Bucuresti sau isi pot muta cu totul afacerile aici.

Este bine de stiut ca procedurile de deschidere a unui punct de lucru si de mutare definitiva a unei firme presupun proceduri diferite. De exemplu, la mutarea unei societati in Bucuresti, va fi nevoie sa schimbati sediul social al firmei in Bucuresti. Astfel, firma va fi radiata din orasul in care a fost inmatriculata anterior si va trebui sa fie inmatriculata in Bucuresti. Pentru acest pas, va fi nevoie si de schimbarea sediului social al firmei.

Consultantii nostri va pot ghida in pasii care trebuie urmariti la mutarea unei firme in Bucuresti.  De asemenea, va putem ajuta sa infiintati societati si in alte orase ale tarii precum Oradea si Iasi.

Mai jos, puteti urmari un video pe aceasta tema:

De ce sa infiintezi o firma in Bucuresti?

Primul lucru la care v-ati putea gandi este ca Bucurestiul este cel mai dezvoltat oras al tarii, insa infiintarea unei firme aici inseamna mai mult decat atat, printre care accesul la tehnologie oferit de numarul mare de firme in domeniul IT.

Printre motivele care v-ar putea determina sa demarati o afacere in Bucuresti sunt:

  • numarul firmelor infiintate in Bucuresti in 2017 a crescut cu peste 31% fata de 2016;
  • in 2017, numarul total de firme inmatriculate in Bucuresti depasise 130,000;
  • in 2019, Bucurestiul a atras peste 50% din fondurile alocate pentru cercetare si dezvoltare la nivel national;
  • accesul la forta de munca care este compusa din oameni tineri si talentati, capitala avand una dintre cele mai scazute rate ale somajului la nivel national, de doar 1,4%.

Va invitam sa ne contactati pentru informatii complete despre serviciile oferite in Bucuresti.