Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice

Articole

Infiintare firma in Bacau

Infiintare firma in Bacau

Investitorii interesati sa-si extinda afacerile in Bacau pot apela la agentii nostri, specializati in deschiderea de companii, pentru a avea firma infiintata in cel mai scurt timp. Tot ce trebuie sa faca antreprenorii este pregateasca actele necesare pentru infiintarea firmei, sa aleaga numele acesteia si tipul de companie, in functie de specificul afacerii lor. Specialistii nostri ii pot consilia pentru toti acesti pasi si apoi ii pot ajuta cu depunerea actelor la Registrul Comertului local. 

O modalitate rapida si simpla de infiintare a unei firme este prin intermediul platformei noastre online.

Infiintarea unei firme in Bacau poate dura doar cateva zile daca ii veti avea alaturi pe consultantii nostri cu experienta in domeniu. Tot ei va pot ajuta sa obtineti permisele si autorizatiile de care veti avea nevoie pentru a desfasura mai multe tipuri de activitati. 

Pasi pentru inmatricularea unei firme in Bacau

Oamenii de afaceri care vor sa infiinteze firme in Bacau trebuie sa urmareasca pasii descrisi mai jos:

 1. rezervarea unui nume pentru firma (pentru a evita neplacerile este bine sa propuneti 3 nume pentru rezervare);
 2. gasirea unui sediu social sau folosirea unui serviciu de gazduire a sediului social in Bacau;
 3. redactarea si notarizarea actului constitutiv al societatii, precum si pregatirea altor documente in functie de tipul de societate ales;
 4. deschiderea contului bancar in care va fi varsat capitalul social al firmei (suma depinde de tipul de societate ales);
 5. depunerea dosarului de inmatriculare al firmei la Registrul Comertului din Bacau;
 6. inregistrarea in scopuri fiscale si de TVA si obtinerea licentelor/avizelor de functionare.

Este bine sa stiti ca procedura de infiintare a unei firme s-a simplificat destul de mult in ultimii ani, astfel incat acum intregul proces dureaza doar cateva zile in cazul in care apelati la specialisti. Agentii nostri va pot ajuta sa infiintati o firma in Bacau intr-o perioada de timp foarte scurta.

Rezervarea unui nume pentru o firma in Bacau

Rezervarea numelui firmei este, probabil, cel mai simplu si rapid pas care poate fi completat la inmatricularea unei firme in Bacau. Aceasta procedura nu dureaza mai mult de o zi, insa la trebuie avut in vedere ca pentru a dura atat de putin, numele ales trebuie sa fie original. De aici si necesitatea de a propune cel putin 3 denumiri comerciale printre care si cel ales de dumneavoastra.

Agentii nostri din Bacau se pot ocupa de rezervarea numelui pentru firma dumneavoastra ca pas in intreaga procedura de inmatriculare a societatii. Este bine sa aveti in vedere ca rezervarea numelui este necesara la infiintarea unui SRL sau a unei SA.

Sediul social pentru o firma in Bacau

Dupa cum am mentionat mai sus, al doilea pas pentru infiintarea unei firme in Bacau este stabilirea sediului social. In acest scop, puteti folosi o proprietate personala, o proprietate inchiriata sau puteti opta pentru serviciile de gazduire a sediului social in Bacau prin intermediul nostru

Desi multi oameni de afaceri tind spre inchirierea unui apartament sau a unui spatiu comercial, in ultima vreme folosirea serviciilor de gazduire a sediului social in Bacau a luat amploare avand in vedere usurinta cu care pot fi obtinute. Pentru a intelege mai bine avantajul acestor servicii, este bine sa stiti ca documentele necesare in cazul in care optati pentru gazduirea sediului social sunt mai putine ca numar, insa si pretul acestui serviciu este mult mai mic in comparatie cu o pretul unei chirii.

Daca aveti intrebari legate de serviciile noastre de gazduire a sediului social, va stam la dispozitie cu raspunsuri rapide si complete. De asemenea, va invitam sa apelati la noi si daca aveti nevoie de servicii de infiintare firma, de gazduire a sediului social sau chair de contabilitate in orase mari ale tarii.

Documentele necesare la infiintarea unei firme in Bacau

In functie de tipul de societate pe care doriti sa il infiintati in Bacau, trebuie sa pregatiti urmatoarele documente:

 • cererea-tip eliberata de Registrul de Comert din Bacau (formularul depinde de tipul de societate inmatriculat);
 • cererea de rezervare a numelui firmei eliberat anterior de Registrul Comertului;
 • copie dupa actul de identitate al actionarului (lor)/ asociatilor firmei;
 • actul constitutiv al societatii (se aplica doar in cazul SRL-ului si SA-ului);
 • documentele (contract de chirie sau de comodat) care fac dovada sediului social in Bacau;
 • dovada depunerii capitalului social (in unele cazuri sume minime de bani sunt necesare pentru capitalul social al unei societati).

Va stam la dispozitie pentru redactarea actelor si intocmirea dosarului de inmatriculare a unei firme in Bacau.

Alti pasi la infiintarea unei firme in Bacau

Inregistrarea in scopuri fiscale si de TVA, precum si obtinerea codului EORI pentru activitati comerciale pe teritoriul Uniunii Europene, sunt pasi care trebuie avuti in vedere la infiintarea unei firme in Bacau. Pentru acesta, firmele trebuie sa se inregistreze la Autoritatea Nationala a Vamilor din Romania.

Un alt pas care trebuie indeplit dupa inmatricularea firmei este obtinerea diverselor avize si licente de functionare.

Din punct de vedere economic, judetul Bacau:

 • ocpua locul 2 ca dezvoltare economica in regiunea de Nord-Est a tarii;
 • prognoza Comisiei Nationale de Stastistica si Prognoza indica un PIB de 20,208 milioane de lei la sfarsitul lui 2019;
 • pana la sfarsitul lui 2022, PIB-ul judetului ar putea sa creasca la 25,529 milioane de lei;
 • numarul salariatilor este asteptat sa creasca de 112,000 in 2019 la 123,000 in 2022.

Contactati-ne pentru detalii legate de infiintarea unei firme in Bacau si va vom ajuta sa puteti incepe activitatea in cel mai scurt timp posibil.