Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice

Articole

Infiintare firma in Brasov

Infiintare firma in Brasov

Primul pas pentru a demara o afacere in Romania este selectarea unui tip de societate care va trebui inmatriculata la Registrul Comertului. In ceea ce priveste orasul in care poate fi infiintata o firma, oamenii de afaceri au mai multe optiuni, in functie de regiunea in care vor sa presteze servicii sau sa vanda bunuri. In ultimii ani, Brasovul a crescut foarte mult din punct de vedere economic, devenind unul dintre cele mai bogate orase ale tarii.

Daca doriti sa infiintati o firma in Brasov, este recomandat sa apelati la servicii specializate, precum cele oferite de agentii nostri, pentru a beneficia de o procedura simpla si rapida de inmatriculare a tipului de societate ales. Va invitam sa vizitati LaRegistru, platforma noastra de infiintare de firme online.

Pasi pentru infiintarea unei firme in Brasov

Pentru infiintarea unei firme in Brasov, un antreprenor trebuie sa indeplineasca cateva conditii si sa urmareasca anumiti pasi. Aici mentionam:

 • rezervarea unui nume pentru firma la Registrul Comertului din Brasov;
 • gasirea unui sediu social pentru firma, acesta trebuie sa fie in Brasov;
 • redactarea si notarizarea actului constitutiv al firmei, dar si pregatirea altor documente;
 • deschiderea unui cont bancar in care va fi depus capitalul social al firmei;
 • depunerea dosarului de inmatriculare la Registrul Comertului din Brasov.

Trebuie avut in vedere ca dosarul va trebui sa contina mai multe documente si declaratii de la administratorul sau administratorii firmei, de aceea este bine sa apelati la serviciile oferite de agentii nostri din Brasov care va pot ajuta sa completati dosarul de inmatriculare in mod corespunzator.

Acte necesare pentru infiintarea unei firme in Brasov

Unul dintre cele mai raspandite tipuri de societati este SRL-ul, deoarece se preteaza majoritatii activitatilor economice ce pot fi intreprinse in Brasov, dar si in alte orase tarii. Pentru infiintarea unui SRL in Brasov, un antreprenor va trebui sa pregateasca urmatoarele documente:

 • copie dupa actul sau actele de identitate ale actionarilor sau asociatilor firmei;
 • alegerea si rezervarea a 3 nume pentru societate, pentru a asigura unicitatea acestuia;
 • actul constitutiv al societatii care trebuie redactat de un avocat si apoi notarizat;
 • intocmirea unui contract de inchiriere sau comodat in vederea folosirii sediului social;
 • intocmirea deciziei de asociat unic (Hotararea AGA), acolo unde este cazul;
 • dovada depunerii capitalului social emisa de banca la care a fost deschis contul bancar.

De asemenea, va trebui ales codul CAEN specific activitatii ce va fi derulata de firma. Un alt aspect ce trebuie avut in vedere este ca la infiinatarea unui PFA, dosarul ce trebuie pregatit pentru inmatriculare va contine mai putine documente.

Consultantii nostri va stau la dispozitie cu informatii complete legate de toate documentele ce trebuie avute in vedere la infiintarea unei firme in Brasov.

Gasirea unui sediu social in Brasov

Antreprenorii veniti din alte parti ale tarii se pot confrunta cu probleme la gasirea unui sediu social pentru infiintarea unei firme in Brasov. De aceea, agentii nostri va pun la dispozitie servicii de gazduire sediul social la infiintarea unui SRL, SA sau SCA in Brasov. Acesta poate fi folosit pe o durata de maxim un an in baza unui contract de chirie.

Va rugam sa ne contactati pentru o oferta personalizata de gazduire sediu social in Brasov. De asemenea, astfel de servicii sunt valabile si in alte orase mari, precum Bucuresti, Timisoara si Iasi.

Servicii de infiintare firma in Brasov

Daca doriti sa deschideti o afacere in Brasov si aveti nevoie de ajutor pentru infiintarea firmei, agentii nostri va pot ajuta. Un prim pas foarte important inainte de a inregistra firma este sa stabiliti tipul de societate pe care doriti sa o deschideti. Exista mai multe tipuri de firme disponibile pentru inregistrare, de la SRL (societate cu raspundere limitata) la SCA (societate in comandita pe actiuni). Echipa noastra de specialisti in infiintarea de firme va poate prezenta toate caracteristicile fiecarui tip de companie in parte si va poate consilia in alegerea tipului de societate potrivit afacerii dvs.

Dupa ce ati stabilit tipul de societate, urmeaza procedura de rezervarea a denumirii firmei, redactarea actelor care trebuie semnate si inregistrarea firmei la Registrul Comertului. Echipa noastra se poate ocupa de toate aceste proceduri, astfel incat sa va deschideti cat mai repede posibil afacerea dorita.

Printre serviciile oferite de echipa noastra din Brasov, le enumeram pe urmatoarele:

 • pregatirea documentelor necesare pentru inmatricularea firmei, ceea ce presupune redacatarea si notarizarea acestora;
 • gazduire de sediu social in Brasov, in cazul in care aveti nevoie de astfel de servicii;
 • depunerea dosarului la Registrul Comertului din Brasov;
 • inregistrarea firmei in scop de TVA.

Va putem oferi si consultanta in alegerea unui tip de societate care sa reprezinte cat mai bine activitatea firmei dumneavoastra pe piata din Brasov si din intreaga tara.

De ce sa deschizi o firma in Brasov?

Brasovul este unul dintre cele mai frumoase orase din centrul tarii, fiind cunoscut pentru afacerile foarte dezvoltate din sectorul turismului. In ultimii ani, insa, Brasovul s-a dezvoltat si in alte directii, firmele mici din sectoarul IT crescand foarte mult. Brasovul a ramas unul dintre orasele puternic industrializate, mai multe firme avand sedii regionale aici. Un alt sector economic important care s-a dezvoltat in ultimii ani in Brasov este cel imobiliar.

Pe langa serviciile de infiintare de firme in Brasov, va putem oferi si consiliere in ceea ce priveste taxarea sau un birou virtual. Pentru mai multe detalii despre serviciile noastre, va invitam sa ne contactati. Va puteti baza pe noi pe servicii specializate de infiintare firma in Brasov, dar si in alte orase ale tarii.